Mire használható a K&H ebank?

2021.06.28. 08:00 | Hírek

Ahogyan manapság már minden banknak és pénzintézetnek, úgy a K&H Banknak is van netbank szolgáltatása. Ez a K&H ebank, amely a K&H Bank ügyfelei számára nyújt online banki szolgáltatásokat. A netbanki szolgáltatások meglehetősen népszerűek, és az elmúlt években egyre többen éltek ezzel a lehetőséggel. Ennek az oka többek között a koronavírus járvány okozta korlátozások bevezetése volt. Mivel a személyes ügyintézés korlátozva volt, és mindenki arra törekedett, hogy a lehető legalacsonyabbra szorítsa a személyes ügyintézést, így erre a netbank egy jó lehetőség volt.

A K&H ebank ugyanis számos lehetőséget kínált és kínál most is az ügyfeleknek, melyek segítségével nem volt szükség a bankfiók felkereséséhez. A legáltalánosabb pénzügyi tranzakciókat ki lehetett váltani a netbank használatával, így nem volt szükség egy esetleges személyes találkozásra, amivel mind az ügyfelek, mind a dolgozók védelme is biztosítva volt. De miért is jó, ha igényeljük a K&H ebankot és hogyan is tehetjük ezt meg? A Penzkalauz.hu utána járt ennek.

Milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe, ha van K&H ebankunk?

A K&H ebankban is elérhetőek az alapvető bankszámla tranzakciókhoz kötött funkciók. Tudjuk figyelni az egyenlegünket, annyiszor nézünk rá, amennyiszer csak akarunk, ha pedig még mobilbanki szolgáltatásunk is van és állandó internet elérésünk, akkor pedig a helyszín sem korlátoz ebben minket. Ezzel akár a bankszámla mozgásokat jelző SMS-eket is kiválthatjuk, ami pedig komoly megtakarítással is járhat. Emellett azonban még számos más szolgáltatást is használhatunk. Utalhatunk akár hazai, akár külföldi számlára.

Megtaláljuk a bankkártya adatainkat, és a nevünk alatt futó összes bankszámlát és hitelszámlát figyelhetjük, használhatjuk. A csoportos beszedéseket is koordinálhatjuk, de akár még hitelfelvételt is kezdeményezhetünk. Légyegében az összes alapvető bankszámla tranzakcióhoz hozzáférésünk lesz, így egyáltalán nincs szükség arra, hogy a bankba látogassunk. Ezzel időt spórolhatunk magunknak, hiszen a legtöbb banki ügyletet az otthonunk kényelméből is elintézhetjük. Ha pedig szükséges a személyes ügyintézés, akkor a K&H ebanking segítségével időpontot foglalhatunk a legközelebbi bankfiókba.

Hogyan igényelhetjük a K&H ebank szolgáltatást?

Ahogyan a legtöbb bank esetében, a K&H ebank szolgáltatást minden ügyfél igényelheti, legyen szó lakossági vagy vállalati ügyfélről. Mindenkinek jár, viszont nem automatikus a megléte, igényelni kell. Ezt megtehetjük akkor, amikor a számlát nyitjuk, erre valószínűleg az ügyintéző rá is fog kérdezi, hogy szeretnénk-e ebank szolgáltatást vagy sem. Akik pedig rendelkeznek okostelefonnal vagy IPhonnal, ők mobilbank szolgáltatást is kérhetnek. Ez lényegében olyan, mint a netbank, csak egy mobiltelefonos applikációt tudunk használni, nem kell a böngészőbe bemennünk.

Akkor is igényelhetjük, ha van már bankszámlánk, de eddig még nem tettük meg. Az igénylés ingyenes, de személyes jelenlétet igényel, tehát, ha még nincs K&H ebank fiókunk, de szeretnénk, akkor személyesen kell bemennünk valamelyik bankfiókba. A szolgáltatás innentől kezdve a rendelkezésünkre áll, és bármikor használhatjuk. Sokan tartanak tőle, hogy nem eléggé biztonságos a neten tárolni a banki adatainkat. Ez egy valós félelem, vagy egyáltalán nincs alapja?

Mennyire biztonságos a K&H ebank szolgáltatás?

Mivel ma már a Facebook vagy az Instagram fiókunkat is megpróbálják feltörni, így jogos kérdés, hogy a netbankunkat is megpróbálják-e. Ha pedig megpróbálják, miért ne járnának sikerrel. Az évek során az Európai Bizottság számos szigorító rendeletet hozott ezzel kapcsolatban, így a netbanki szolgáltatások ma már meglehetősen biztonságosak. A K&H ebankba is kétlépcsős beléptetési rendszer van, tehát attól nem kell tartanunk, hogy csak úgy valaki belép a netbankunkba, csak mert megszerezte az azonosítónkat.

Egyrészt a belépéshez azonosító és jelszó kell, másrészt SMS-ben vagy mobil-token rendszeren keresztül is azonosítanunk kell magunkat a belépéshez. Ez pedig garantálja, hogy ha valaki hozzáfér a telefonunkhoz vagy csak az azonosítónkhoz, még nem fog tudni bejutni az ebank felületre.

a kép forrása: kh.hu

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó