Bankszektor 2017: ügyfélbarát bankolás a digitalizáció korában

2017.10.12. 08:00 | Hírek

A technikai fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan megújul a bankszektor: a teljes körű digitalizáció és az online ügyfélkiszolgálás útján haladnak a pénzintézetek az ügyfélélmény maximalizálásáért és a fokozódó piaci versenyben való helytállásért, ezt tükrözik az innovatív fizetési megoldások és a hitelezési trendek irányai is. A digitális fejlesztések mellett más lehetőségek és kihívások is megjelennek, mint például az ingatlanhitelezési irányok, a portfoliótisztítás, a jogszabályi környezet változásai és az újonnan megjelenő piaci kockázatok. A kriptovaluták és a blockchain technológia jelenleg azon témakörök közé tartoznak, melyek a leginkább foglalkoztatják a piaci szereplőket, nem kivétel ez alól a bankszektor sem. Létrejönnek újabb és újabb innovatív fizetési megoldások, szoftverek és applikációk garmadája áll az ügyfelek rendelkezésére a könnyebb és gyorsabb ügyintézés érdekében, illetve a hitelezési trendek is egyre inkább a felhasználói kényelem irányba haladnak.

Az IIR Magyarország éves Bankszektor konferenciáján, mely 2017. november 29-30-ig kerül megrendezésre Budapesten, bővebben hallhatnak a résztvevők a fent említett, szektort érintő fontos témákról. A felmerült kérdésekre vállalati és szolgáltatói oldal jeles képviselői fognak válaszolni, akik gyakorlati példák bemutatásával megosztják tapasztalataikat is.

Magyarország jövőbeli bankolási kilátásairól, a szektort érintő változásokról Hegedüs Éva, a Magyar Bankszövetség Elnökségi tagja, valamint a GRÁNIT Bank Zrt. Elnök-vezérigazgatója fogja tájékoztatni a jelenlévőket.

Az adatfeldolgozási lehetőségek és kihívások, az ügyfélprofil kialakítása az Opten Kft. stratégiai igazgatója, Dr. Csorbai Hajnalka által kerül bemutatásra.

A lakáshitelezési innováció és ingatlanpiaci helyzet kapcsán az Otthon Centrum Kft. elemzési vezetője tart előadást az utóbbi évben teljesen átalakult lakáspiaci helyzetről, a „CSOK-hatásról” és a lakáskereslet változásairól, a Magyar Nemzeti Bank képviselője pedig a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel piaci hatásairól és jövedelmezőségéről.

Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Zrt. Ügyfél- és termékmarketing vezetője beszélni fog a jelenleg is erősen tapasztalható fogyasztási hitel piac robbanásáról. Prezentációja során ki fog térni a személyi kölcsönök, hitelkártyák és áruhitelek keresletére, az online hitelek előretörésére, valamint arra, hogy vajon a következő években is folytatódik-e ez a dinamikus növekedés a személyi kölcsönök esetében!?

Bagi Péter, a Magyar Adósságrendező Zrt. Ügyvezető igazgatója „Portfoliótisztítással a „rossz” hitelek csökkentéséért” címmel tart előadást, melyben bemutatja a tisztogatási trendeket, a piaci szereplők alkalmazkodását és a piacformáló hatásokat.

Az első nap zárásaképpen az előadók a hitelezési trendeket fogják megvitatni a digitalizáció szellemében egy kerekasztal-beszélgetés során.

A második nap kezdéseképpen Dr. Kuzsel Dániel, az MKB Bank Zrt. Igazgatója fogja ismertetni a piacot érintő új kockázatokat.

Hiába is mondaná bárki a piaci szereplők közül, hogy a fintech cégek, a fintech megoldások és fejlesztések még a jövő zenéi. A fintech bizony itt van, ez már a jelen és nem csak a jövő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az MKB Fintechlab inkubátor programja, melyben az MKB bank és a kis fintech cégek közösen tudnak dolgozni, gondolkodni, fejlődni és teret adni a megoldásoknak.

Pereczes János, az MKB Fintechlab Ügyvezetője a Bankszektor 2017 konferencián többek között az inkubátor programról is részletesen beszámol majd.

A digitalizációs folyamatok lassan teljesen átalakítják a bankolást, ugyanakkor a fő feladatok egyike továbbra is az, hogy ez a digitalizáció úgy menjen végbe, hogy a pénzintézetek minden esetben ügyfélbarát megoldásokat biztosítsanak.

A témához kapcsolódóan az ügyfelek védelmére szolgáló GDPR EU adatvédelmi rendeletéről dr. Dunár Ildikó, a K&H Bank Zrt. Jogi előadójától, az online azonosításról és szerződéskötésről pedig Koczka Dániel, az MKB Bank Zrt. Digitális terület ügyvezető igazgatójától hallhatnak bővebben a résztvevők.

A pénzügyi piacon tapasztalható változásokra, gyorsan fejlődő technikai újításokra létrejött MIFID II direktíváról, a különböző értékesítési platformok, és a hozzájuk köthető riportolási kötelezettségekről, és hatásairól a Raiffeisen Bank Zrt. Befektetési termékmenedzsment vezetője, Sipőcz Péter fog beszélni.

A második nap is egy eszmecserével zárul, az előadók keresik a megoldásokat és lehetőségeket az adattárház tőkéjének erejével kapcsolatban.

A Bankszektor 2017 konferencia két napja felöleli mindazon aktualitásokat, melyek most a leginkább foglalkoztatják a piaci szereplőket. Ne maradjon le Ön sem! Látogasson el a rendezvény honlapjára, ahol folyamatosan nyomon követheti az aktuális programot.

Vissza a cikkekhez

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó